
Fırında Kremalı Patatesli Brüksel Lahanası Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram brüksel lahanası
- 3 adet patates
- 200 ml krema
- 200 ml süt
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1,5 yemek kaşığı un
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Kaşar peyniri
- Muskat baharatı (Olmasada olur)
Fırında Kremalı Patatesli Brüksel Lahanası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Lahanaların sararmış yapraklarını ve sap kısımlarını kesip, temizleyin. Ardından iyice yıkayıp kurulayın.
- Bir tencere de lahanaları 15 dakika yumuşayana kadar haşlayın ardından doğranmış patatesleri 15 dakika haşlayın.
- Ayrı bir tavada tereyağını eritin tereyağ köpük köpük olduktan sonra unu ilave edin ve karıştırın. Ardından krema ve süt ilave edin tuz ve karabiberde ilave ettikten sonra 10 dakika pişirin.
- Haşlanmış sebzeleri beşamel sosuna ilave edin karıştırın ve ocağın altını kapatın fırın kabına yemeğinizi boşaltın ve üzerine bol kaşar rendesi ilave edin, kaşarların arasına tatlı kırmızı biber serpiştirin, kaşarların güzel kızarması için.
- 200 derece fırında kaşarlar kızarana kadar pişirin afiyet olsun ????.