Fırında Kremalı Sütlaç Tanımı İçin Gereçler
- 1 litre+1 su bardağı süt
- 1 krema (200 ml)
- 1 çay bardağı pirinç
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yumurta sarısı
- 3-4 yemek kaşığı nişasta (tepeleme olmasın)
- 1 vanilya
- Yarım kahve fincanı su
Fırında Kremalı Sütlaç Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak pirinci haşlayarak başlıyoruz,.
- Akabinde sütü ve şekeri ilave edip sütün kaynamasını bekliyoruz.
- Kaynayan süte kremayı ek ediyoruz.
- Nişastayı yumurta sarısını ve suyu bir kaba alıp karıştırıyoruz.
- Kaynayan süt’ten karışıma 1-2 kepçe katıp ılık olmasını sağlıyoruz.
- Bu karışımı tencereye yavaş yavaş ek ediyoruz ve daima karıştırıyoruz ki yumurta pişmesin.
- Biraz daha fokurdayıp kıvam aldıktan sonra vanilyayı ek edip karıştıra karıştıra güveç kaplarına alıyoruz, oda sıcaklığında 5-10 dakika dinlendiriyoruz ki üstü kaymak bağlasın daha sonra su kattığımız fırın tepsisine güveç kaplarımızı alıyoruz,.
- Yalnızca üst ayarını açtığımız 190 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz,.
- Pişen sütlaçları fırından alıp soğuyunca istediğiniz formda (fındık fıstık ceviz tarçın) süsleyip servis edebilirsiniz.