Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırında Kremalı Sütlaç

Fırında Kremalı Sütlaç
0
27

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
firinda-kremali-sutlac.jpg

Fırında Kremalı Sütlaç Tanımı İçin Gereçler

  • 1 litre+1 su bardağı süt
  • 1 krema (200 ml)
  • 1 çay bardağı pirinç
Pirinci haşlamak için
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 3-4 yemek kaşığı nişasta (tepeleme olmasın)
  • 1 vanilya
Nişastayı açmak için
  • Yarım kahve fincanı su

Fırında Kremalı Sütlaç Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci olarak pirinci haşlayarak başlıyoruz,.
  2. Akabinde sütü ve şekeri ilave edip sütün kaynamasını bekliyoruz.
  3. Kaynayan süte kremayı ek ediyoruz.
  4. Nişastayı yumurta sarısını ve suyu bir kaba alıp karıştırıyoruz.
  5. Kaynayan süt’ten karışıma 1-2 kepçe katıp ılık olmasını sağlıyoruz.
  6. Bu karışımı tencereye yavaş yavaş ek ediyoruz ve daima karıştırıyoruz ki yumurta pişmesin.
  7. Biraz daha fokurdayıp kıvam aldıktan sonra vanilyayı ek edip karıştıra karıştıra güveç kaplarına alıyoruz, oda sıcaklığında 5-10 dakika dinlendiriyoruz ki üstü kaymak bağlasın daha sonra su kattığımız fırın tepsisine güveç kaplarımızı alıyoruz,.
  8. Yalnızca üst ayarını açtığımız 190 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz,.
  9. Pişen sütlaçları fırından alıp soğuyunca istediğiniz formda (fındık fıstık ceviz tarçın) süsleyip servis edebilirsiniz.
 
858,480Konular
981,431Mesajlar
29,593Kullanıcılar
Üst Alt