Fırında Kumpir Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet büyük boy patates
- 1 kase doğranmış kornişon turşusu
- 1 kase haşlanmış süt mısır
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 kase doğranmış salça ile kavrulmuş salam (Sosis)
- 2 tatlı kaşığı tereyağı
- Ketçap
- Mayonez
Fırında Kumpir Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle patatesleri yıkayıp alüminyum folyo ile sarıp fırına atıyoruz. Fırın 200-230 derecede alt-üst çalışır şekilde olmalı.
- Benim patateslerim 1 buçuk saatte pişti, sizde arada kontrol ederek pişme dakikasını kendinize göre belirlemelisiniz.
- Patatesler pişerken iç malzemesini ayarlayın.
- Evde sosis kalmadığı için salamla yaptım gayette güzel oldu (Salamı küp küp doğrayıp 1 tatlı kaşığı salça ile 1 yemek kaşığı sıvı yağda 2-3 dakika çevirdim)
- Diğer malzemeleri ayarladım.
- Patatesler pişince, sırasıyla sıcağıyla içini çıkardım, tereyağı ve kaşar peynirini katıp karıştırdım (Görselde var)
- Tekrar patatesin içine yerleştirdim.
- Üzerine malzemeleri koydum ve servise hazır???? Sıcak servis etmenizi öneririm. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun????