elektronikci
FD Üye
![firinda-kumpir.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/12/27/firinda-kumpir.jpg)
Fırında Kumpir Tanımı İçin Materyaller
- Kişi sayısına nazaran orta uzunluk patates
- Bir kavanoz garnitür
- Garnitür için gereğince mayonez
- 1 adet konserve mısır
- 6- 7 adet kornişon turşu
- 10 tane küçük uzunluk sosis
- Doğranmış siyah ve yeşil zeytin
- Her patates için 1 yemek kaşığı tereyağ
- Her patates için 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar
- Ketçap ve mayonez
Fırında Kumpir Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle patatesleri güzelce yıkıyoruz.
- Her birini alüminyum folyo ile kaplıyoruz ve 250derece fırına atıyoruz.
- 1 saat pişiriyoruz.
- Garnitürlerin suyunu süzüp mayonezle harmanlıyoruz.
- Kornişon turşuyu küp küp doğruyoruz.
- Mısırların suyunu süzüyoruz.
- Sosisleri doğrayıp 1 yemek kaşığı salça ile kavuruyoruz çeyrek çay bardağı su ek ediyoruz.
- Zeytinlerde hazır olduysa geçelim servis basamağına.
- Pişen patateslerimizi 2 ye bölelim, çatal yardımıyla içini oyalım ve tereyağ kaşarla güzelce ezelim .
- Üzerine garnitür, mısır, turşu, zeytin, sosis koyup ketçapla mayonezle servise hazır edelim.