Fırında Lahmacun Tanımı İçin Gereçler
Hamur için:
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı maya
- Alabildiği kadar un
- 500 gram kıyma
- 5 adet soğan
- 1 baş sarımsak
- 3 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet domates
- 1 demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 2 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- 1 su bardağından iki parmak eksik zeytin yağı
Fırında Lahmacun Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamur için un hariç başka gereçleri yoğurma kabına alıp karıştırın.
- Sonra yavaş yavaş unu ekleyip kulak göğsü kıvamında yoğurun.
- Üzerini örtüp mayalanmaya bırakın.
- Bu ortada soğanları, sarımsakları, domatesleri soyun.
- Biberlerin çekirdeklerini çıkarın.
- Tüm malzemeyi ince ince doğrayın.
- Domatesi doğramadan evvel suyunu sıkıp o denli doğrayın.
- Doğranan gereçleri kıymanın üzerine koyun.
- Yağını, salçasını, baharatlarını koyup karıştırın.
- Fırın tepsisini yağlayın.
- Mayalanan hamurdan tek avucunuz büyüklüğünde modül koparın ve ister yağladığınız tahtanın üzerinde merdane ile açın istersenizde tepsinin içinde çekiştirerek tepsi boyutuna getirin.
- İç harcından biraz alıp açtığınız hamurun her yerine yayın.
- 200 derecede pişirin.
- Bir kaç tepsi çıkıyor böylelikle.
- Hamur kalın olmasın hayli ince yapın.
- Piştikten sonra pizza dilimi üzere dilimleyip servis edebilirsiniz.