Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Fırında Lahmacun

Fırında Lahmacun
0
25

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
firinda-lahmacun.jpg

Fırında Lahmacun Tanımı İçin Gereçler


Hamur için:
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı maya
  • Alabildiği kadar un
İç harcı:
  • 500 gram kıyma
  • 5 adet soğan
  • 1 baş sarımsak
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet domates
  • 1 demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • 1 su bardağından iki parmak eksik zeytin yağı

Fırında Lahmacun Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Hamur için un hariç başka gereçleri yoğurma kabına alıp karıştırın.
  2. Sonra yavaş yavaş unu ekleyip kulak göğsü kıvamında yoğurun.
  3. Üzerini örtüp mayalanmaya bırakın.
  4. Bu ortada soğanları, sarımsakları, domatesleri soyun.
  5. Biberlerin çekirdeklerini çıkarın.
  6. Tüm malzemeyi ince ince doğrayın.
  7. Domatesi doğramadan evvel suyunu sıkıp o denli doğrayın.
  8. Doğranan gereçleri kıymanın üzerine koyun.
  9. Yağını, salçasını, baharatlarını koyup karıştırın.
  10. Fırın tepsisini yağlayın.
  11. Mayalanan hamurdan tek avucunuz büyüklüğünde modül koparın ve ister yağladığınız tahtanın üzerinde merdane ile açın istersenizde tepsinin içinde çekiştirerek tepsi boyutuna getirin.
  12. İç harcından biraz alıp açtığınız hamurun her yerine yayın.
  13. 200 derecede pişirin.
  14. Bir kaç tepsi çıkıyor böylelikle.
  15. Hamur kalın olmasın hayli ince yapın.
  16. Piştikten sonra pizza dilimi üzere dilimleyip servis edebilirsiniz.
Severek yaptığım ve herkesin sevdiği bir yemek. Tavsiye ederim. Deneyecek olanlara kolay gelsin.
 

Similar threads

Fırında Lahmacun Tanımı İçin Malzemeler Hamur için; 2 su bardağı oda ısısında su1 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar un ( 5 su bardağı un da kâfi oluyor tabi sizin ölçülerinize göre) İç harcı için; Yarım kg yağlı kıyma2 adet kuru soğan1 demetten az maydanoz1 adet büyük uzunluk kırmızı biberİki adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
Şanlıurfa Metodu Kıymalı Lahmacun Tanımı İçin Gereçler 7 8 adet kuru soğan orta uzunluk450 gr orta yağlı kıyma200 gr kuyruk (Kıyma makinadan geçilmiş lezzetli olması için)2 yemek kaşığı domates salçası5 yemek kaşığı Urfa kuru biber1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı karabiber1 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
Lahmacun Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı ılık süt1 su bardağı ılık suYarım su bardağı sıvı yağ1 tatlı kaşığı şeker2 tatlı kaşığı tuz1 paket instant yahut yaş maya700 gram un (yaklaşık 6-6, 5 su bardağı) Sosu için 400 gram orta yağlı dana kıyma3 adet büyük çarliston biber (çok ince...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
Lahmacun Pide Tanımı İçin Materyaller Hamuru için 1.5, – 2 kilo un1 yemek kaşığı tuz2 paket maya (kuru maya)Aldığı kadar su (Tüm gereçleri karıştırıp yoğuralım ve yumuşak bir hamur elde edelim) İç harcı : 1/2 (yarım) soğan (İsteğe göre) ben bir kullandım2 adet domatesMaydanoz (Kuru da...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
Lahmacun (Enfes Tadıyla) Tanımı İçin Materyaller Hamuru için; 1 su bardağı süt1 su bardağı ılık su4 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı tuz1 pk kabartma tozu4 su bardağı un (yumuşak hamur olacak) İçi için; 300 gram orta yağlı kıyma2 orta uzunluk kuru soğan2 adet yeşil biber1 adet domatesYarım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt