Fırında Levrek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet levrek
- 3 adet patates
- 1 adet soğan
- 1 adet kapya biber
- 1 adet domates
- yarım limon
- 1 avuç kadar maydanoz
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 diş sarımsak (Rende)
- Yarım limonun suyu
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Toz kırmızı biber
Fırında Levrek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Balıkçıda temizlettiğiniz balıkları güzelce yıkayın. Sos malzemelerinin hepsini bir kasede karıştırın. Borcamın tabanına dilimlediğiniz patates, soğan ve kapya biberi dizin.
- Üzerine balıkları koyun ve hazırladığınız sosu balığın iki tarafına ve arasına sürün. Balıkların arasına limon dilimi, 1 diş sarımsak ve 1 dilim soğan koyun.
- Balıkların üzerine 1er dilim limon ve domates koyun. Maydanozları da üzerlerine dağıtın ve sos arttıysa bütün malzemelerin üzerine dökebilirsiniz. Borcamın tabanı çok kuru gözüküyorsa sıvı yağ dolandırın, patatesler pişerken yapışmasın ????.
- Bir tane pişirme kağıdını ıslatıp elinizde sıkın ve borcamın üzerine örtün.
- 200 derece fırında pişirin. İlk 15 dakikadan sonra üzerindeki pişirme kağıdını alıp balıkların üzeri kızarana kadar pişirin. Benim fırınımda 200 derecede yaklaşık 1 saatte pişti. Deneyenlere afiyet olsun ????.