Fırında Lezzetli Tavuklu Zerzevat Şöleni Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram kemikli tavuk
- 1 adet patlıcan
- 1 adet kabak
- 1 adet büyük patates
- 1 adet havuç
- Çeyrek su bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 diş sarımsak
- 2 domates
- Yarım çay bardağı su
Fırında Lezzetli Tavuklu Zerzevat Şöleni Tanımı Yapılışı
- Tavukları öncesinde haşladım kemiklerinden sıyırdım.
- Patlıcanları doğradım yıkadım süzdüm tuzladım.
- Biraz beklettikten sonra tekrar yıkadım derin bir kaba aldım.
- Patates, kabak ve havucu da para para doğradım patlıcanların üzerine ek ettim.
- Tuz, pulbiber, rendelenmiş sarımsakları ve sıvı yağı ek ettim harmanladım.
- Tepsiye bütün zerzevatları hepsi bitene kadar sırayla dizdim.
- Kabın tabanında sıvı yağ kalıyor onu atmıyoruz en son tepsinin üzerine gezdiriyoruz.
- Tepsinin ortasına tavukları ek ediyoruz.
- Domatesleri de dilimleyip üste dizdim, suyu da ek ettim.
- Kapta kalan yağıda en üste gezdirdim.
- Fırında 200 derecede denetimli olarak pişirdim.