Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Fırında Lokum Gibi Patatesli Kuşbaşı Yemeği

Fırında Lokum Gibi Patatesli Kuşbaşı Yemeği

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
35
F-D Coin
94

Fırında Lokum Üzere Patatesli Kuşbaşı Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1.500 gram dana kuşbaşı (Dananın kol kısmından kullandım ben)
  • 3 adet kalın orta uzunluk havuç
  • 2 adet iri uzunluk soğan
  • 15 adet minik patates
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1,5 doluca yemek kaşığı un
  • Yarım demet maydanoz
  • 3-4 adet defne yaprağı
  • 1 litre kaynar su ve 2 adet knorr et bulyon
  • 3 adet yağlı fırın kağıdı

Fırında Lokum Üzere Patatesli Kuşbaşı Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İyice kızmış geniş tencere içine, zeytinyağ eklenip en yüksek ateşte etler karıştırılarak et suyunu salıp tekrar tamamını çekene dek pişirilir. Kapak örtülmez. Daima yüksek ateşte tutulur.
  2. Sonra etler bir tabağa aktarılır. Et tavası içine tereyağ eklenir ve sebzeler kavrulur.
  3. Salça ve toz biber eklenip kavrulmaya devam edilir. Et suyu ek edilir unu katılır ve çırpıcı ile süratle karıştırılır.
  4. Tuzu ve maydanozu eklenir 1-2 tıp karıştırılıp ocaktan alınır.
  5. Yemek geniş ve derin bir fırın kabına aktarılır. Varsa defne yaprakları dizilir.
  6. Üzerine ıslatılıp sıkılmış 3 adet yağlı kağıt üst üste kapak biçiminde kapatılır.
  7. Önceden ısıtılmış 200° fırının alttan ikinci rafında 1 saat pişirilir. Sonra fırından çıkarılır yemek karıştırılır. Tadı suyu denetim edilir gerek duyulursa eklenir, etler yumuşacık olmadıysa 30-60 dk ortası daha orta rafa çıkarılarak denetimli olarak pişirilir. Arkasına servise hazırdır.
  8. Fırınınıza nazaran pişme mühleti değişip, kısalma gösterebilir. Afiyet şifa olsun.
Not: Dileyen yemeği fırın yerine, demir döküm bir tencere içinde ocaktada pişirebilir. Güveçte denenebilir. Sevgiler.

Fırında Lokum Üzere Patatesli Kuşbaşı Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Fırında Sebzeli Kuşbaşı Yemeği Tanımı İçin Malzemeler 500/600 gr kuşbaşı et ( az yağlı)2 adet orta uzunluk havuç2 adet iri uzunluk soğan1 adet mor soğan ????2 adet iri patates2 adet domates3-4 diş sarımsak2 yemek kaşığı zeytinyağı ????2 yemek kaşığı tereyağı ????2 yemek kaşığı domates salçası1,5...
Cevaplar
0
Görüntüleme
73
Sebzeli Patates Yemeği Tanımı İçin Gereçler 300 gram kuşbaşı et2 adet patates2 adet havuç2 adet sivri biber1 su bardağı bezelye1 adet soğan1 yemek kaşığı salça3 yemek kaşığı zeytinyağıTuzKarabiber Sebzeli Patates Yemeği Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Birinci olarak etler kızgın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
Lokum Kıvamında Arpacık Soğanlı Yahni Tanımı İçin Malzemeler 400 gram dana eti (kuşbaşı doğranmış)15-20 adet arpacık soğan2 baş sarımsak1 adet patates ( küp doğranmış)1 tatlı kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı tereyağ2 yemek kaşığı zeytinyağ2-3 su bardağı sıcak su1 çay kşığı tuz1/2 (yarım) çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
100
Lokum Üzere Nefis Etli Nohut Yemeği Tanımı İçin Gereçler 2 su bardağı nohut3 yemek kaşığı sıvı yağ300 gram dana kuşbaşı yada kuzu kuşbaşı1 adet büyük uzunluk soğan1 adet yeşil biber1 yemek kaşığı domates salçası2 yemek kaşığı domates sos yazdan hazırladığımızTuzKarabiberYarım çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
Lokum Gibi Pırasa Yemeği Tarifi İçin Malzemeler Yarım kilo pırasa2 adet orta boy havuçYarım çay bardağından biraz az pirinçYarım çay bardağı zeytinyağ1 dolu yemek kaşığı salçaYarım limon suyu1 tatlı kaşığı tuz1.5 su bardağı su Lokum Gibi Pırasa Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt