Fırında Makarna Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket fırın makarna
- 4 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Kaşar
- Tereyağı
Fırında Makarna Tanımı Yapılışı
- Makarnamızı haşlayalım (7-8 dk) o haşlanırken beşamele başlayalım.
- Tencereye yağı alıp ısınınca unu ekleyip biraz kavuralım.
- Sütü tuzu ekleyip sosumuzu pişirelim, kenara alalım.
- Haşlanan makarnamızı süzelim ve fırın kabımıza alalım.
- Üzerine beşamel sosun tamamını dökelim ve her yerine yayalım.
- Üzerine rende kaşar ekleyelim. 5-6 minik kesim tereyağı koyalım ve 175 derece fırında 35-40 dk pişirelim.
- Birinci ısısı çıkınca servis edelim.
Not: eklediğim fotoğraf yarım ölçü ile yapıldı.