
Fırında Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 adet yufka
- 1/2 (yarım) paket çubuk makarna
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı süt (soğuk)
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
- 1 çay bardağı beyaz peynir (Tercihen ezine peyniri)
- Karabiber, köri, kimyon
- 1 adet yumurta
Fırında Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Makarna haşlanır ve suyu süzüldükten sonra soğuması için kenara alınır.
- Sos için; yumurta, yoğurt, süt, zeytinyağ ve baharatlar iyice çırpılır.
- En son peynirler eklenerek karıştırılır.
- Geniş bir kabın içerisinde haşlanan makarna ile sos homojen bir kıvam alana kadar karıştırılır.
- Küçük boy borcamın her yeri iyice yağlanır.
- Üzerine 1 adet yufka serilir.
- Soslu makarna dökülerek eşit bir şekilde yayılır.
- Yarım adet yufka ile borcamın kenarından sarkan yufkalar makarnanın üzerine kapatılır.
- Üzerine 1 adet çırpılmış yumurta sürülür.
- Önceden ısıtılmış 170° fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun????️.