Fırında Mangal Lezzetinde Tavuk Şiş (Lokum Kıvamında) Tanımı İçin Gereçler
- 700 gram tavuk göğsü ya da pirzola (Karışık kullandım)
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı bal (Olmasada olur)
- 1,5 çay kaşığı tuz
- Domates
- Biber
Fırında Mangal Lezzetinde Tavuk Şiş (Lokum Kıvamında) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavukları kuşbaşı doğrayıp marine edeceğimiz kaba alıyoruz.
- Başka bir kapta marinesi için verilen gereçleri karıştırıyoruz.
- Tavukların üzerine döküp yeterlice harmanlayıp üzerini streç sinemayla kapatıyoruz.
- Bu biçimde buzdolabında en az iki saat bekletiyoruz. (bir gece evvelden de yapabilirsiniz. )
- Tavuklar bekledikten sonra çöp şişlere tavuk, biber ve ortalarına domates diziyoruz.
- Hazır olan şişleri yağlı kağıt serili tepsiye yerleştiriyoruz.
- Üzerine öteki bir yağlı kağıdı ıslatıp seriyoruz. Bu formda önceden ısıttığımız 200 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişiriyoruz.
- Daha sonra yağlı kağıdı üzerinden alıp beş altı dakika da bu formda pişirdikten sonra fırından alıyoruz. Yanına sebzeli bulgur pilavı ile servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.