teknolojiuzmani
FD Üye

Fırında Mangal Tadında Nar Üzere Kızarmış Tavuk Kanat Tanımı İçin Gereçler
- Tavuk kanat (2 kg’ma yakındı)
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 1’er çay kaşığı pulbiber karabiber kırmızı toz biber kekik
- 1 yemek kaşığı soya sosu
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ yada zeytinyağı
Fırında Mangal Tadında Nar Üzere Kızarmış Tavuk Kanat Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavuk kanatları yıkayıp suyunu süzelim ve uygun bir karıştırma kabına alalım.
- Üzerine tuz ,baharatlar, rendelenmiş sarımsak, sıvı yağ yada zeytinyağı ,soya sosu ve salça alınarak güzelce karıştırıyoruz (Bütün tavukların sosa karışmasına dikkat edelim)
- Üzeri kapatılarak marine edelim (En az 1 saat buzdolabında dinlendirelim)
- Marine ettiğimiz tavukları fırın kağıdı serili tepsiye dizelim.
- Fırın kağıdını kolay biçim alması için ıslatarak tepsinin üzerine serelim yada benim yaptığım üzere fırın poşetini tepsinin ölçüsünde keserek tavukların üzerine serelim.
- 200 derece evvelce ısıtılmış alt üst ayar fırında 35 dakika üzeri kapalı daha sonrada 15 dakika üzeri açık olarak pişirelim. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun
.