
Fırında Mantar Dolması Tanımı İçin Materyaller
- 1 tabak ya da 500 gram kültür mantarı
- 100 gram kaşar rendesi
- Yarım çay kaşığı kırmızıbiber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı tuz
- Dilek ederseniz çay kaşığının ucuyla acı pul biber
- Tatlı kaşığı tereyağı
Fırında Mantar Dolması Tanımı Yapılışı
- Kültür mantarlarımızın saplarını çıkarıyoruz kabuklarını soyuyoruz yıkamıyoruz.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsimize mantarlarımızın çanak olacak biçimde üst taraflarını yağlı kağıda değecek formda sıralıyoruz.
- İçine çay kaşığının ucuyla tereyağı koyuyoruz.
- Daha sonra rendelenmiş kaşarlarımıza baharatlarımızı karıştırıyoruz ve tepeleme mantarlarımızın içine dolduruyoruz.
- Fırınımızı 180 dereceye getiriyoruz. Fırının cinsine nazaran ısı ayarları değişebiliyor.
- Orta ısıda orta rafta 10 dakika peynirlerimiz eriyip hafif kızarana kadar pişiriyoruz afiyet olsun
meze ya da et yemeklerinin yanına garnitür olarak tüketebilirsiniz.