Fırında Mantar Soslu Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet tavuk göğsü (6-7 kesime kestim)
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı biber
- Tavuk baharatı
- 250 gram mantar
- 1 diş sarımsak
- Yarım kırmızı kapya biber
- 1 paket krema
- Tuz
- Karabiber
- Yarım su bardağına bir kaşık nişasta (En son)
Fırında Mantar Soslu Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavukları baharatlayıp, tavada gerili önlü kızartın.
- Sonra mantarları ve kapya biberi birebir tavaya alıp, kavurun. Kremasınıda ek edip, kaynamasını bekleyin.
- Kaynadıktan sonra suda erittiğiniz nişastayıda ekleyip, karıştırın.
- Mantar sosunuzu tavukların üzerine koyun ve kaşar peyniri ekleyip, üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Tanımın görüntülü üretimini instagram sayfamda bulanilirsiniz (cookingwithzehra_)