Fırında Mantar Tavuklu Tanımı İçin Materyaller
- 5 adet orta uzunluk mantar
- Avuç içi kadar tavuk göğsü
- Kekik, tuz ,pulbiber
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım çay bardağı kadar kaşar rendelenmiş
Fırında Mantar Tavuklu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavuklar minik küpler halinde doğranır .
- Üzerine zeytinyağ, tuz ve baharatlar atılıp karıştırılır.
- Mantarların sapları çıkartılır .
- Limonlu soğuk suda bekletilir ve yıkanır.
- Daha sonra tavuklu harç mantarların ortasına gelecek halde doldurulur.
- Evvelce ısıtılmış 200 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.
- Daha sonra mantarlar suyunu saldıktan sonra mantarları çıkartıp kaşar serpiştiriyoruz ve tekrar fırına verip kaşarlar kızarana kadar pişiriyoruz afiyet olsun.