Fırında Mantarlı Beşamel Soslu Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket makarna
- 400 gram mantar
- 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay tabağı kadar kaşar rendesi
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı muskat (İsteğe bağlı)
- 1 çay kaşığı tuz (Zevkinize göre ayarlayın)
Fırında Mantarlı Beşamel Soslu Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Makarnaları haşlayalım borcama dökelim.
- Ardından mantarları tavada sıvı yağda kavuralım. Dileyen tereyağla da yapabilir.
- Mantarla suyunu çekince baharat ve tuzunu ekleyip biraz daha çevirelim.
- Kavrulan mantarları makarnanın üzerine döküp karıştıralım.
- Beşamel sos yapmak için tavada yapı kızdıralım ve unu ekleyip kokusu çıkana dek kavuralım.
- Un kavrulunca soğuk sütü ekleyelim (süt kesinlikle soğuk olsun yoksa topaklaşır).
- Koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirelim.
- Beşamel sos koyulaşınca tuz karabiber ve varsa muskat ekleyelim biraz daha karıştırıp altını kapatalım.
- Mantar makarna karışımına beşamel sosu döküp karıştıralım.
- Üzerine rendelenmiş kaşar serpip 200° fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun ????.