Fırında Mantarlı Ispanak (Beşamel Sossuz) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 4 adet patates
- 1 kilo ıspanak
- Yarım kilo mantar
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber ve pul biber
- Sıvı yağ
Fırında Mantarlı Ispanak (Beşamel Sossuz) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Büyük bir tavaya yada yayvan bir tencereye yarım çay bardağı sıvı yap dökülür.
- Piyazlık doğranmış soğan ve küçük doğranmış sarımsak ilave edilir ve soğan 2 dakika sotelenir.
- Daha sonra ince doğranmış patates eklenir karıştırarak sotelenir.
- Patatesler tam kızarmayacak.
- Başka bir tavada yüksek ateşte mantar sotelenir.
- Patates de hafif yumuşayınca yıkanmış ve doğranmış ıspanak eklenir.
- Üzerine tuz ve baharatlar eklenir ve suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
- Tamamen suyunu çektiğinde 1, 5 yemek kaşığı un eklenir ve kavrulur.
- Azar azar süt eklenir ve karıştırmaya devam edilir.
- En son üzerine sotelenmiş mantar eklenir ve ocaktan alınır.
- Uygun bir borcam tereyağ ile yağlanır ve ıspanaklı harç içine boşaltılır.
- Üzerine kaşar dökülür.
- 200 dereceli önceden ısıtılmış fırında kasar kızarana kadar pişirilir. Çok lezzetli ve pratik bir tarif deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun. ????.