
Fırında Mantarlı Patates Oturtma Tarifi İçin Malzemeler
- 4-5 adet patates
- 250-300 gram mantar
- 250 gram kıyma
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 adet biber
- Çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı dolusu baharat (Kekik, kimyon, karabiber)
- 2 yemek kaşığı salça
- 3 su bardağı kadar su
- Tuz
Fırında Mantarlı Patates Oturtma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak kıymalı karışımımızı hazırlayalım.
- Uygun bir tavaya sıvı yağı alalım kıymayı ekleyip biraz kavuralım. İnce ince doğradığımız soğanı ekleyelim. 1 yemek kaşığı salça ilave edelim biraz daha kavuralım.
- İnce ince doğradığımız biberi ekleyelim tuz ve baharatlarını da ekleyip biraz kavurup alalım.
- Patateslerimizi soyalım teker teker dilimleyelim.
- Borcamın tabanına sıralayalım. Üzerine kıymalı karışımın yarısını yayalım. Mantarlarımızı 10 dakika kadar ayrı bir yerde kavurduktan sonra ( suyunu salıp çekinceye kadar) kıymalı karışımın üzerine yayalım.
- Tekrar bir sıra daha patates dizelim.
- Tekrar kıymalı harçtan dökelim güzelce yayalım.
- En son domates biber ve kırmızı biber ile süsleyelim.
- Salçalı su hazırlayıp yemeğimizin üzerine her yerine gelecek şekilde dökelim.
- Üzerine yağlı kağıt serip 200 derecede pişirelim. Sıcak sıcak servis edelim.