
Fırında Mantarlı Patates Tanımı İçin Materyaller
Tabanı için
- 3 tane orta büyüklükte patates
- Tuz
- Karabiber
- Sıvıyağ
- 1 paket mantar
- 300 gr kıyma
- 1 tane kapya biber
- 2 tane büyük uzunluk sivri biber
- 1 büyük uzunluk domates
- 4 diş sarımsak
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Sıvıyağ
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 su bardağı süt
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Fırında Mantarlı Patates Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Patatesi büyük dilimleyip yağ, karabiber ve tuz ile karıştırdıktan sonra borcama dizip 15 dakika pişirin. O esnada mantarlı sos için evvel soğanı biraz kavurun sonra ufak doğranmış biberleri ekleyip biraz kızartın.
- Akabinde kıymayı ek edip pişirin, üzerine salça ile mantar, karabiber, sarımsak ve tuzunu ekleyerek tam manasıyla pişirip, pişen patatesin üzerine serin.
- Beşamel sos için evvel unu pembeleşinceye kadar kavurun sonra sütü ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar daima karıştırarak pişirip pişen mantarlı sosun üzerine yayın.
- İsteğe bağlı olarak onunda üzerine kaşar peyniri serpip kızarana kadar pişirin.
