teknolojiuzmani
FD Üye
Fırında Mantarlı Tavuk Sote Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram tavuk göğsü
- 500 gram mantar
- 2-3 çarliston biber
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 1 baş sarımsak
- 2 tane büyük soğan
- Birer fiske; kimyon, kekik, kara biber
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 200 gram kaşar rendesi
Fırında Mantarlı Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayıp tavada sote yapıyoruz ve içine 4 diş kadar sarımsak doğrayarak soteme sürecine devam ediyoruz.
- Sonra üzerine mantarı doğrayıp ekliyoruz.
- İçine evvel soğanları ekliyoruz ve sonra ince uzun doğradığımız biberleri ekleyerek baharatlarla birleştiriyoruz.
- Daha sonra fırında pişirme yapmak için bütün materyalleri tepsiye dökerek karıştırıyoruz.
- Üzerine kaşar rendeliyoruz.
- Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişiriyoruz.Afiyet olsun.