Fırında Mantarlı Tavuk Tanımı İçin Materyaller
- Tavuk göğsü 10 dilim (2 modül tavuk göğsü şinitzel olarak kasapta kestirince 10 modül çıkıyor )
- 1 paket mantar
- 3 diş sarımsak
- 1 adet soğan
- 1 kırmızı biber
- 1 yeşil biber
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Tuz
- Yağ
- Kaşar peyniri
Fırında Mantarlı Tavuk Tanımı Yapılışı
- 2 kesim tavuk göğsü şinitzel olarak kasapta kestirince 10 kesim çıkıyor.
- Tavukları karabiber ,pulbiber ,tuz ,1 kaşık salça ile harmanlayalım azda sıvı yağ koydum ben.
- Kızgın yağda önlü gerili güzelce kızartalım.
- Akabinde öteki bir tencerede soğanı biberleri kavuralım, salça ekleyelim.
- Pembeleşen soğanlara mantarları ekleyelim .
- 1 çay bardağı suyla birlikte baharatları da atıp 10 dk pişirelim.
- Pişen mantarları tavukların üzerine serip üstüne kaşar rendeleyip 180 derece fırına verelim.
Lütfen beğenmeyi unutmayalım