Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırında Mantarlı Tavuk

Fırında Mantarlı Tavuk
0
69

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
firinda-mantarli-tavuk.jpg

Fırında Mantarlı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket tavuk göğsü 700 gram civarı
  • 300 gram mantar
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 paket sıvı krema
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz karabiber pul biber toz biber
  • 100 gram kaşar

Fırında Mantarlı Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tavuk göğsünü ince şekilde 3 yada 4 parçaya bölelim.
  2. Tavada 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ekleyip, etleri pembeleşinceye kadar çevirelim. Bir tepsiye alalım sırası ile dizelim.
  3. Aynı tavada doğradığımız soğanı sarımsağı ve tereyağını koyup soteleyelim.
  4. Üzerine kapya ve yeşil biberi ekleyelim. Solana kadar çevirelim.
  5. Üzerine mantarları doğrayıp, ekleyelim.
  6. Baharatlarınıda ekleyip, kremayı tavaya dökelim, çevirelim.
  7. 1 su bardağı kadar suya 1 yemek kaşığı nişastayı eritip, üzerine dökelim, 1 dakika kadar kaynatıp, etlerin üzerine kaşık kaşık koyalım.
  8. 200 derecede 15-20 dakika kadar pişirip üzerine kaşar ekleyelim, 5 dakika daha fırında pişirelim afiyet olsun.
Fırında Mantarlı Tavuk Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,717Mesajlar
33,056Kullanıcılar
forumdas1Son üye
Üst Alt