
Fırında Mantarlı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket tavuk göğsü 700 gram civarı
- 300 gram mantar
- 1 adet büyük boy soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 1 paket sıvı krema
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz karabiber pul biber toz biber
- 100 gram kaşar
Fırında Mantarlı Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuk göğsünü ince şekilde 3 yada 4 parçaya bölelim.
- Tavada 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ekleyip, etleri pembeleşinceye kadar çevirelim. Bir tepsiye alalım sırası ile dizelim.
- Aynı tavada doğradığımız soğanı sarımsağı ve tereyağını koyup soteleyelim.
- Üzerine kapya ve yeşil biberi ekleyelim. Solana kadar çevirelim.
- Üzerine mantarları doğrayıp, ekleyelim.
- Baharatlarınıda ekleyip, kremayı tavaya dökelim, çevirelim.
- 1 su bardağı kadar suya 1 yemek kaşığı nişastayı eritip, üzerine dökelim, 1 dakika kadar kaynatıp, etlerin üzerine kaşık kaşık koyalım.
- 200 derecede 15-20 dakika kadar pişirip üzerine kaşar ekleyelim, 5 dakika daha fırında pişirelim afiyet olsun.