Fırında Mantı Tarifi
Resimli Fırında Mantı Tarifi
Fırında Mantı yapılışı
Fırında Mantı nasıl yapılır
Fırında Mantı Tarifi Resimli
imagesfirindamantitarifiresimli5ad452eba47eb
Malzemeler:
5 su bardağı un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Yeterince su
250 gr kıyma
1 adet soğan
Kırmızı biber, karabiber
1 cay kaşığı tuz
Yeteri kadar yoğurt
3 kaşık sıvı yağ
6 bardak et suyu
Yapılışı:
1 Unun ortası havuz gibi acılıp icine 1 yumurta, 1 tatlı kaşığı tuz veyeteri kadar su katılır
2 Cok yumuşak olmayan bir hamur elde edene dek yoğurulur 2025 dk nemli bez altında bekletilir
3 Bu arada ic hazırlanır: Soğan rendelenip kıyma, 1 cay kaşığı tuz, karabiber ve kırmızı biberle karıştırılır
4 Hamurdan yumruk buyukluğunde eşit parcalar koparılıp bezeler yapılır
5 İlk beze cok ince olmayacak şekilde acılır, enine ve boyuna 2 cm’lik aralıklarla kesilerek kucuk kareler elde edilir
6 Hazırlanan kıymalı icten herbirinin ortasına koyulup, ister ucgen ister bohca şeklinde kapatılır
7 Bir fırın tepsisinin ici yağlanıp mantılar icine yerleştirilir
8 Butun bezeler bittikten sonra tepsi;, fırına’ verilir
9 Mantıların ustu kuruyana dek fırında tutulur
10 6 bardak et suyu bir kapta ısıtılır, :
11 Fırından cıkarılan mantıların ustune et suyu gezdirilir Tepsinin ustu ortulup hala sıcak olan firma koyulur
12 Mantılar et suyunu cekince fırından servis tabağına alınır
13 3 kaşık yağda kırmızı biber kızdırılır
14 Tabaklardaki mantıya once yoğurt dokulur
15 Ustune de biberli yağ gezdirilip servis edilir
alıntı netten
Resimli Fırında Mantı Tarifi
Fırında Mantı yapılışı
Fırında Mantı nasıl yapılır
Fırında Mantı Tarifi Resimli
imagesfirindamantitarifiresimli5ad452eba47eb
Malzemeler:
5 su bardağı un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Yeterince su
250 gr kıyma
1 adet soğan
Kırmızı biber, karabiber
1 cay kaşığı tuz
Yeteri kadar yoğurt
3 kaşık sıvı yağ
6 bardak et suyu
Yapılışı:
1 Unun ortası havuz gibi acılıp icine 1 yumurta, 1 tatlı kaşığı tuz veyeteri kadar su katılır
2 Cok yumuşak olmayan bir hamur elde edene dek yoğurulur 2025 dk nemli bez altında bekletilir
3 Bu arada ic hazırlanır: Soğan rendelenip kıyma, 1 cay kaşığı tuz, karabiber ve kırmızı biberle karıştırılır
4 Hamurdan yumruk buyukluğunde eşit parcalar koparılıp bezeler yapılır
5 İlk beze cok ince olmayacak şekilde acılır, enine ve boyuna 2 cm’lik aralıklarla kesilerek kucuk kareler elde edilir
6 Hazırlanan kıymalı icten herbirinin ortasına koyulup, ister ucgen ister bohca şeklinde kapatılır
7 Bir fırın tepsisinin ici yağlanıp mantılar icine yerleştirilir
8 Butun bezeler bittikten sonra tepsi;, fırına’ verilir
9 Mantıların ustu kuruyana dek fırında tutulur
10 6 bardak et suyu bir kapta ısıtılır, :
11 Fırından cıkarılan mantıların ustune et suyu gezdirilir Tepsinin ustu ortulup hala sıcak olan firma koyulur
12 Mantılar et suyunu cekince fırından servis tabağına alınır
13 3 kaşık yağda kırmızı biber kızdırılır
14 Tabaklardaki mantıya once yoğurt dokulur
15 Ustune de biberli yağ gezdirilip servis edilir
alıntı netten