
Fırında Marineli Somon Tanımı İçin Gereçler
- 4 dilim somon balığı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 limon suyu
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- Kırmızı toz biber
- Kekik
- Dilediğiniz kadar maydanoz (İri kıyılmış)
Fırında Marineli Somon Tanımı Yapılışı
- 4 dilim somon balığı yıkanır ve suyu süzülmesi için dinlendirilir.
- O sırada karıştırma kabına 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 limon suyu, 2 diş sarımsak, tuz, kırmızı toz biber, kekik ve maydanoz eklenerek karıştırılır.
- Suyu süzülen somon balıkları karışımın içinde soslanıp streçlenerek dolaba alınır. En az 3 saat marine edilir.
- Yağlı kağıt üzerinde pişirme kabımıza alınır.
- Üzeri kızarana kadar 200 derecede pişirilir. Afiyet olsunnnn????
.