elektronikci
FD Üye
Fırında Misket Tava Tanımı İçin Malzemeler
- 300 gr kıyma
- 5 adet patates
- 3 adet kırmızı kapya biber
- 4 adet çarliston biber
- 1 orta uzunluk havuç
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- 1/2 (yarım) demet maydanoz
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik tuz
- 1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağı
- Tuz
Fırında Misket Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Derince bir kabın içine kıymayı koyun içine galeta unu, yumurta,rendelenmiş soğan,1 çay kaşığı karabiber,1 çay kaşığı pul biber,ince doğranmış maydanoz ek edin ve güzelce yoğurun.
- Misket biçiminde yuvarlak biçim verin.
- Patates keri minik küp formunda doğrayın.
- İçine havuç ,çarliston,kapya biberleri de ince doğrayarak ekleyin.
- Zeytinyağına tuz, karabiber,pul biber, kekik ekleyerek uygunca karıştırın ve fırın tepsisine yerleştirin,misket köfteleri de üzerine dizin.
- Önce pişirme kağıdı sonra alüminyum folyo ile kapatıp 220 derece ısıtılmış fırında pişirin.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.