bilgisayarci
FD Üye
Fırında Mücver (Kabak Patates Havuç) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet kabak
- 1 adet havuç
- 1 adet orta uzunluk patates
- 4 adet yeşil soğan
- 4 kısım maydanoz
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı un
- 1 kase rendelenmiş beyaz peynir
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Karabiber
- Tuz
Fırında Mücver (Kabak Patates Havuç) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kabaklarımızı rendeleyip, suyunu sıkalım, üzerine havuç ve patatesi rendeleyelim, yeşilliklerimizi ince ince doğrayalım.
- Kalan öteki gereçleri de ekleyip, karıştıralım ve yağlı kağıt serili borcama dökelim. Böylelikle daha rahat kesebilir ve çıkarabilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkarınca biraz beklettikten sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun.