
Fırında Mücver Tanımı İçin Materyaller
- Kabaklar küçük ise 4 büyük ise 3 adet kabak
- 1 adet orta uzunluk kuru soğan
- 1 adet etli kırmızı biber
- 1 adet köy biberi
- 2 tane yumurta
- 1 çay bardağından biraz fazla un
- 3 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1 çay kaşığı karabirber
- 1 çay kaşığı karbonat
- Tuz
- Pulbiber
Fırında Mücver Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kabakları yıkayıp rendeleyip uygunca suyunu sıkıyoruz. Kuru soğanıda rendeleyip güzelce suyunu sıkıp kabakların üzerine ekliyoruz.
- Sonra biberleri ince ince doğrayıp onu da ekliyoruz. Akabinde üzerine un, tuz ve baharatları ekleyip 2 yumurtayı kırıp, yağını ek edip düzgünce karıştırıyoruz.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize döküp dağıtıyoruz. Karışımımızın kalınlığı yaklaşık 1 buçuk parmak halinde olmalıdır akabinde 190-200 derede evvelce ısınmış fırınımıza veriyoruz.
- Üzeri kızarana kadar pişirip fırından çıkarıyoruz. Yağlı kağıtla birlikte tepsiden alıp tezgahın üzerine koyup dilimleyerek servis tabağına koyuyoruz.
- Dilerseniz sade yoğurt ile dilerseniz sarımsaklı yoğurt ile servis yapabilirsiniz ???? afiyet olsun ????.