
Fırında Mücver Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kilo kabak
- 1 demet maydanoz
- 1 demet dereotu
- 2 adet küçük taze patates
- 3 adet yumurta
- 200 gram peynir isteğe göre lor peynirde olabilir
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber pulbiber damak tadına göre değişebilir
- 2 tutam çörekotu
- 2 tutam susam
- 2 paket kabartma tozu
- 1,5 kilo un kıvama göre değişiklik göstere bilir
Fırında Mücver Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikler patateslerimizi ve kabaklarımızı rendeliyoruz ve iyice elimizde yoğurarak şunu çıkarırız ve bir kağıt havlu üzerine alıp, suyun geçmesini bekliyoruz.
- Suyunu geçen kabaklarımızı derin bir kaba alarak yumurtalarımızı dereotlarımızı maydonazlarımı peynirlerimizi ilave ederek karıştırıyoruz.
- Karıştırdığımız içe peynirimizi baharatlarımızı ilave edelim ve cıvık bir kıvam olmayacak hale gelene kadar un ekleyelim.
- Tepsimize yağlı kağıdımı serip mücverimizi dökelim ve üzeri içinde çörekotu susam ilave edelim.
- Pişirme yöntemi, önceden alt üst fanlı 250 derece 45 dakika pişirmeye verelim kontrolü olarak.
- Fırınımızda önce 2 kademe koyalım sonra sadece alt fan açalım ve fırının en alta tabanımıza koyalım.
- Korkmayın ilkte müvcerimiz çiğ gibi durabilir ama soğumaya başladıkça güzel olacaktır.