teknolojiuzmani
FD Üye
Fırında Mürdüm Eriği Reçeli Reçel Yapmanın En Kolay Hali Tanımı İçin Gereçler
- 1 kg mürdüm eriği
- 1,5 su bardağı toz şeker (Yaklaşık 280g)
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
Fırında Mürdüm Eriği Reçeli Reçel Yapmanın En Kolay Hali Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Erikler yıkanır, tam ortadan kesilir ve çekirdekleri çıkarılır.
- Her modül tekrar ikiye kesilir. Tüm erikler bitinceye kadar sürece devam edilir.
- Toz şekerin bir kısmı dikdörtgen borcamın tabanına serpiştirilir.
- Dilimlenen erikler toz şekerin üzerine yerleştirilir.
- Kalan şeker eriklerin üzerine serpilir.
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi de üzerine gezdirilerek, evvelden ısıttığımız 150 derecelik fırında 70 dakika pişirilir.
- Pişme sırasında 1-2 defa fırın tepsisi sallanır. Reçel fırından alınır ve kavanozlanır. Afiyet olsun????.