Fırında Nar Gibi Kızarmış Kalçalı But Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kilo kalçalı but
- 4 adet kırmızı kapta biber
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 yemek kaşığı pulbiber
- Damak tadına göre tuz (Ben tuzlu sevdiğim için bir yemek kaşığı kadar kullandım).
- 1 su bardağı su (Salçaları sulandırmak için)
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
Fırında Nar Gibi Kızarmış Kalçalı But Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kalçalı butlar derileri soyulmadan (Deri kendi yağını bırakacağı için yemeğe yaş bırakmıyoruz) iyice yıkanıp, süzülüp tuzlanır.
- Ardından pulbiber, kekik serpiştirilip iyice harmanlanır. Tepsi tabanına önce domatesler dörde bölünüp, dizilir.
- Ardından kırmızı kapya ve yeşil biber dizilir üzerine tuzlanıp bekletilen kalçalı butlar konulur.
- Başka bir kapta salçalar sulandırılarak üzerine gezdirip folyoyla kapatılıp, 250 derecelik önceden ısıtılmış fırına verilir.
- İyice suyunu salıp, pişince fırın üst pişirme ayarı kapatılıp, en alta konup suyunu çekinceye ve üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Afiyet olsun.