Fırında Nar Gibi Kızarmış Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet tavuk but
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
- Kimyon
- 1 diş sarımsak
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı pekmez
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı su
Fırında Nar Gibi Kızarmış Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tavuklarımızı düdüklü tenceremizde güzelce haşlayalım. 30 – 35 dk yeterli oluyor.
- Haşladığımız tavuklarımızı bir kenara alıp soğumaya bırakalım.
- Ayrı bir yerde tereyağı hariç rendelediğimiz sarımsaklarımız ve diğer bütün malzemelerimizi karıştırıp güzelce harmanlayalım. Ve soğuyan tavuklarımızı ekleyerek güzelce sosa bulanmasını sağlayalım.
- Üstünü kapatarak 1 saat kadar buzdolabında bekletelim. Burası önemli çünkü beklediği zaman baharatlarla tat etkileşimi çok daha güzel oluyor.
- 1 saat sonunda tavuklarımızı komple sosuyla birlikte bir borcam içine alalım ve fırına verelim.
- 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri güzelce kızarana kadar pişmesi yeterli.
- Güzelce kızarmış olup fırından çıkarmaya yakın tereyağını üzerlerine ekleyelim. Sıcak servis yapalım. Şimdiden afiyet olsun .