
Fırında Özel Soslu Somon Tarifi İçin Malzemeler
- 3 dilim somon balığı
- 2 adet patates
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- Yarım limon suyu
- Yarım çay bardağından biraz az zeytinyağı
- Tuz, karabiber
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı un
- 250ml süt
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- Yarım demet ince kıyılmış dereotu
- Tuz, karabiber yarım musgat rendesi
Fırında Özel Soslu Somon Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle patateslerin kabuğu soyulur elma dilimi doğranır.
- Somon balığın marinesi için rendelenmiş sarımsak, limon suyu, zeytinyağ, tuz ve karabiber kase içersinde güzelce karıştırılır.
- Bu karışım balığın üzerine sürülür.
- Kalan sosu patatesle harmanlayıp az daha tuz ve karabiber ilavesi yapabilirsiniz.
- Uygun bir tepsiye fırın kağıdı serilir.
- Üzerine balık ve patates yerleştirilir önceden ısıtılmış 190 derce fırında (alt /üst ayarda) 25 dk pişirilir. Balığı fazla kurutmayın.
- Sosu için sos tavasında tereyağını eritin.
- Rendelenmiş sarımsağı ekleyerek yarım dk kadar soteleyin.
- Unu ekleyerek un kokusu çıkına dek kavurun.
- Sütü ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Kaynamaya başladığında limon suyu, dereotunu, tuz ve karabiberi ekleyin.
- Ocağın altını en kısık ateşe alıp 1 dk boyunca bu şekilde pişirin.
- Daha sonra ocaktan alın.
- Servis tabağına balığı, patatesi koyup sosu balığın üzerine gezdirin. Afiyet olsun.