resimli Fırında Palamut Tarifi
Fırında Palamut nasıl yapılır
Fırında Palamut
MALZEMELER
Yarım demet maydanoz
Yarım cay bardağı zeytinyağı
15 kuru soğan
15 domates
15 palamut (orta boy)
1 limon
2 defne yaprağı
3 sivribiber
tuz
imagesfirindapalamuttarifiresimli5ad458e7a5313
HAZIRLANIŞI
Balıkları temizletip iki parmak kalınlığında halka halka kestirin, hafifce tuzlayın Bir fırın tepsisine dizin Kabukları soyulup halka halka doğranmış soğan ve domatesleri, sap ve cekirdekleri cıkarılıp iki eşit parcaya bolunmuş biberleri ve yaprakları ayıklanıp İNCE kıyılmış maydanozu balıkların uzerine doşeyin Ustune defne yapraklarını koyun, zeytinyağını gezdirerek dokun Kabuğunu soyup kestiğiniz limon dilimlerini balıkların ustune yerleştirin
Tepsinin ustunu alimunyum folyo ile ortun Onceden 180 derecede ısıtılmış fırında, biberler yumuşayıncaya kadar ustu kapalı olarak, sonra folyoyu alarak ustu acık bicimde balıklar biraz kızarana kadar pişirinServis tabağına alarak sıcak olarak servis yapınArzu ederseniz havuc ve kereviz de ilave edibilirsiniz
Fırında Palamut nasıl yapılır
Fırında Palamut
MALZEMELER
Yarım demet maydanoz
Yarım cay bardağı zeytinyağı
15 kuru soğan
15 domates
15 palamut (orta boy)
1 limon
2 defne yaprağı
3 sivribiber
tuz
imagesfirindapalamuttarifiresimli5ad458e7a5313
HAZIRLANIŞI
Balıkları temizletip iki parmak kalınlığında halka halka kestirin, hafifce tuzlayın Bir fırın tepsisine dizin Kabukları soyulup halka halka doğranmış soğan ve domatesleri, sap ve cekirdekleri cıkarılıp iki eşit parcaya bolunmuş biberleri ve yaprakları ayıklanıp İNCE kıyılmış maydanozu balıkların uzerine doşeyin Ustune defne yapraklarını koyun, zeytinyağını gezdirerek dokun Kabuğunu soyup kestiğiniz limon dilimlerini balıkların ustune yerleştirin
Tepsinin ustunu alimunyum folyo ile ortun Onceden 180 derecede ısıtılmış fırında, biberler yumuşayıncaya kadar ustu kapalı olarak, sonra folyoyu alarak ustu acık bicimde balıklar biraz kızarana kadar pişirinServis tabağına alarak sıcak olarak servis yapınArzu ederseniz havuc ve kereviz de ilave edibilirsiniz