
Fırında Palamut Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet palamut
- 5 adet orta uzunluk kuru soğan
- 3 adet sivri biber
- 1 adet domates
- 2 tatlı kaşığı kuru nane
- 2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 2 silme tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Fırında Palamut Tanımı Yapılışı
- Palamutları başlarını kesip uzunlama ikiye bölelim içini temizleyip güzelce yıkayalım.
- Tepsiye balıkları koyalım soğanları büyük büyük keserek boşluklara koyalım.
- Biber ve domatesi dilimleyip süsleyelim.
- Baharatları tuzu serpiştirelim ve sıvı yağı üzerine gezdirelim.
- 200° fırında alt üst olacak biçimde 25 dakika pişirelim denetimli pişirmenizi tavsiye ederim.Afiyet olsuunn ????.