Fırında Parmesanlı Kabak ve Patates Tanımı İçin Gereçler
- 4 kabak
- 4 patates
- 1 su bardağı parmesan
- 2 çay kaşığı kekik
- 2 çay kaşığı toz biber
- 2 çay kaşığı sarımsak tozu
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı karabiber
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
Fırında Parmesanlı Kabak ve Patates Tanımı Yapılışı
- Fırını 170 dereceye ısıtın.
- Patatesleri yıkayın ve kabuklarını soymayın. Evvel ortadan 2 ye sonra o 2 parçayıda 3 e bölün.
- Bir kapta yarım su bardağı parmesan, 1 er çay kaşığı kekik, sarımsak tozu, toz biber, tuz ve karabiberi karıştırın.
- Patatesleri kaba koyup baharatlarla yeterlice karıştırın üzerine 1 çorba kaşığı zeytinyağı gezdirin.
- Patatesleri fırın tepsisine yanyana dizin. Üzerine kalan parmesanlı karışımı serpin. Fırına koyun ve üzerleri kızarana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.
- Sonra tıpkı süreci kabaklar için de yapın. Çabucak servis yapın, istenirse maydanozla süsleyin. Afiyet olsun.