bilgisayarci
FD Üye
Fırında Patates Oturtma Tanımı İçin Malzemeler
- 4 orta uzunluk patates
- 1 kuru soğan
- 300 gram kadar kıyma
- 2 diş sarımsak
- 2 domates
- 4-5 küçük yeşil biber
- 1 kaşık domates salçası
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1,5 su bardağı su
- Tuz
- Sıvı yağ
Fırında Patates Oturtma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce soğan ,biber ve 3 kaşık sıvı yağ ile hafif diriliği gidene kadar pişirelim.
- Kıymayı ekleyip eze eze kavuralım.
- Suyu çekilince sarımsak ve domates salçası ekleyip hafif pişirelim.
- Domatesleri ekleyip 1 dk kadar pişirip baharatları ve tuzu ekleyip ocağı kapatalım.
- Patatesleri soyup bir parmak genişliğinde yuvarlak dilimleyelim.
- Kızgın yağda çok az kızartalım. Çok az o ki diriliği gitsin. Dışı kızarmasın.
- Kızarmış patateslerin yarısını fırın kabına dizelim.
- Kıymalı harcın 4 de 3 ünü üzerine yayalım.
- Patateslerin öbür yarısını da onun üzerine dizip kıymalı rağmen kalan kısmıyla boşlukları dolduralım.
- Üzerini dilerseniz domates biberle süsleyin.
- Sosu için domates salçası ,su ve tuzu karıştırıp yemeğin üzerine dökelim.
- Üzerine ıslatılmış yağlı kağıt serelim. 200 derecede evvelden ısıtılmış fırında 25dakika pişirelim.
- Pişirme kağıdını kaldırıp. 10 dakikada üzeri kızarması için pişirelim.
- Bir çatalla patatesleri denetim edelim piştiyse fırından yemeğinizi çıkarın.
- Dilerseniz birebir süreci tencerede de yapabilirsiniz???? afiyet olsun
.