Fırında Patates Püresi Tarifi İçin Malzemeler
- 7 adet patates
- 1 paket krema
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Tereyağ
- Kaşar
Fırında Patates Püresi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patateslerin kabuklarını soyup yıkayın.
- Yıkadığımız patatesleri bir tencereye koyun.
- Üzerine tuz ve zerdeçal (hem biraz daha sarı hemde lezzet katıyor) su ekleyip ocağın altını yakalım. Patatesler haşlandıktan sonra ezip borcama yayalım.
- Üzerine tereyağ parçaları koyup (tereyağını içe doğru bastırdım)
- 200 derece 20 dakika fırında pişirin fırından çıkarıp kaşarları üzerine koyup tekrar fırına verin.
- 10 dakikada böyle pişirelim. Mis gibi patates püremiz hazır. Afiyet olsun.