Fırında Patatesli Döner Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket hazır et döner
- 5 adet orta uzunluk patates
- 150 gram rendelenmiş kaşar peyniri
- Yarım su bardağı krema (200 ml’lik 1 paketin yarısı)
- 1 adet halka doğranmış kapya biber
- 3 yemek tereyağı
- 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
Fırında Patatesli Döner Tanımı Yapılışı
- Soyduğunuz patatesleri parmak kalınlığında doğrayıp kızgın yağda altın sarısı rengini alana kadar kızartıp havlu kağıt koyduğumuz tabağa çıkartın.
- Halka halka doğranmış biberleri de biraz kızartın.
- Fırının fansız ayarını 180 dereceye ayarlayıp ısınmaya bırakın.
- Bir tavada paket döneri çok fazla kızartmayacak halde ısıtın.
- Isıya sağlam bir borcama evvel patateslerin yarısını yerleştirin.
- Üzerine kaşar peyniri ve krema serpiştirip dönerin yarısı ile kaplayın.
- Tıpkı süreci kalan materyallerle tekrarlayın ve evvelce ısıtılan 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
- Fırından çıkar çıkmaz dilimleyin ve servis tabaklarına alıp üzerine kırmızı toz biber ile kızdırdığımız tereyağından gezdirip servis edebilirsiniz.