Fırında Patatesli Ispanak Tanımı İçin Materyaller
Tabanı İçin
- 4 adet patates
- Gereğince sıvı yağ
- Yarım kilo ıspanak
- 1 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
- 1 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- Biraz tuz
- Biraz karabiber
- 100 gram kadar kaşar peyniri
Fırında Patatesli Ispanak Tanımı Yapılışı
- Patatesleri yuvarlak halde doğrayıp kızartıyoruz ve fırın tepsisine diziyoruz.
- Ispanakları doğrayıp soğan tuz ve pulbiberle kavuruyoruz. patatesin üzerine ıspanakları yayıyoruz.
- Beşamel sos için tüm gereçleri karıştırıp orta ateşte pişiriyoruz
- Beşamel sosu da tepsiye ıspanakların üzerine döküp kaşar peyniri rendesi serpiyoruz.7
- 200 derecede kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.