elektronikci
FD Üye
Fırında Patatesli Kadınbudu Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Köfte için:
- Yarım kg köftelik kıyma
- 1 soğan
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 1 yumurta
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- 2 adet haşlanmış rendelenmiş patates
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 küçük kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 sivri biber (acı yakışıyor.)
- 2 büyük domates
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- 1 su bardağı kadar sıvı yağ
- 2 ya da 3 yumurta
- Galeta unu
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Fırında Patatesli Kadınbudu Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kıymanın üçte biri 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ gezdirilen tavada küp doğranan soğanla birlikte kavrulur.
- Soğuduktan sonra köftenin tüm malzemeleri ile bir araya getirilir, yoğrulur ve şekil verilir.
- Ayrı bir tavada gezdirdiğimiz sıvı yağda küçük doğradığımız soğanlar, rendelediğimiz sarımsaklar kavrulur, bunlar sararınca doğranan sivri biberler, kabuğunu soyup küp doğradığımız domatesler eklenir; tuzu ve baharatları ilave edilir, pişince tavanın altı kapatılır.
- Köfteler önce yumurtaya, sonra galeta ununa bulanır, ısınmış sıvı yağda kızartılır ve fırın kabına alınır.
- Üzerine hazırlanan sos yayılır, rendelenmiş kaşar peyniri serpilir ve 180 derecede yaklaşık 15 dakika (kaşar peyniri kızarana kadar) pişirilir ve sıcak servis edilir.
Fırında Patatesli Kadınbudu Köfte Tarifi Fotoğraflı Yapılışı