Fırında Patatesli Kalamar Tarifi Resimli Nasıl Olur
Fırında Patatesli Kalamar Tarifi
Fırında Patatesli Kalamar hazırlanışı
Malzemeler
500 gr kalamar veya dondurulmuş kalamar
1,5 kg patates
100 ml zeytinyağı
3 iri diş sarımsak
1 corba kaşığı vegeta veya kuru sebze tozu
12 su bardağı galeta unu
30 gr tereyağı
12 demet maydanoz
karabiber
tuz
imagesfirindapatateslikalamartarifiresimli5ad4592376256
Fırında Patatesli Kalamar Tarifi :
Kalamarları yıkayın 2 cm kalınlığında halkalar halinde kesin Patatesleri soyun ince yuvarlak dilimler halinde kesin Maydanozları ince ince kıyın Sarımsakları dovun
Fırına girecek biraz derin bir kabın dibine zeytinyağının yarısını koyun Uzerine patateslerin yarısını dizin Patateslerin uzerine kalamarları yayın Kalamarların uzerine kıyılmış maydanozların yarısını, tuzu, karabiberi ve Vegeta'yı serpin Tekrar kalan patatesleri uzerine duzgunce dizin Kalan zeytinyağının icine dovulmuş sarımsakları ilave edin ve patateslerin uzerine gezdirin Biraz daha tuz ve karabiber serpin
Fırın kabının ustunu bir kapakla veya aluminyum kağıtla kapatarak onceden 220 derecede kızdırdığınız fırında 45 dakika pişirin
Yemeğin pişmesinden 5 dakika once kucuk bir tavada tereyağını kızdırın İcine galeta ununu atıp karıştırarak, galeta unu altınımsı bir renk alıncaya kadar kavurun ve bir tabağa yağı ile birlikte boşaltın Yemeğiniz pişince fırından cıkarın, hazırlamış olduğunuz tereyağlı galeta ununu bol olarak uzerine serpin Kızdırdığınız fırın ızgarasının altına koyarak, galeta unu kızarıp, patateslerin ucları yer yer hafif altınımsı bir renk alıncaya kadar kızartın Yemeği servis yaparken uzerine kalan kıyılmış maydanozları serpin ve icinde piştiği kaptan servis yapın
Fırında Patatesli Kalamar Tarifi
Fırında Patatesli Kalamar hazırlanışı
Malzemeler
500 gr kalamar veya dondurulmuş kalamar
1,5 kg patates
100 ml zeytinyağı
3 iri diş sarımsak
1 corba kaşığı vegeta veya kuru sebze tozu
12 su bardağı galeta unu
30 gr tereyağı
12 demet maydanoz
karabiber
tuz
imagesfirindapatateslikalamartarifiresimli5ad4592376256
Fırında Patatesli Kalamar Tarifi :
Kalamarları yıkayın 2 cm kalınlığında halkalar halinde kesin Patatesleri soyun ince yuvarlak dilimler halinde kesin Maydanozları ince ince kıyın Sarımsakları dovun
Fırına girecek biraz derin bir kabın dibine zeytinyağının yarısını koyun Uzerine patateslerin yarısını dizin Patateslerin uzerine kalamarları yayın Kalamarların uzerine kıyılmış maydanozların yarısını, tuzu, karabiberi ve Vegeta'yı serpin Tekrar kalan patatesleri uzerine duzgunce dizin Kalan zeytinyağının icine dovulmuş sarımsakları ilave edin ve patateslerin uzerine gezdirin Biraz daha tuz ve karabiber serpin
Fırın kabının ustunu bir kapakla veya aluminyum kağıtla kapatarak onceden 220 derecede kızdırdığınız fırında 45 dakika pişirin
Yemeğin pişmesinden 5 dakika once kucuk bir tavada tereyağını kızdırın İcine galeta ununu atıp karıştırarak, galeta unu altınımsı bir renk alıncaya kadar kavurun ve bir tabağa yağı ile birlikte boşaltın Yemeğiniz pişince fırından cıkarın, hazırlamış olduğunuz tereyağlı galeta ununu bol olarak uzerine serpin Kızdırdığınız fırın ızgarasının altına koyarak, galeta unu kızarıp, patateslerin ucları yer yer hafif altınımsı bir renk alıncaya kadar kızartın Yemeği servis yaparken uzerine kalan kıyılmış maydanozları serpin ve icinde piştiği kaptan servis yapın