Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Fırında Patatesli Kaşarlı Kuşbaşı Tavuk

Fırında Patatesli Kaşarlı Kuşbaşı Tavuk
0
119

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70

Fırında Patatesli Kaşarlı Kuşbaşı Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) kg tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
  • 1/2 (yarım) kg tavuk but (kuşbaşı doğranmış)
  • 6 adet patates
  • 1 yahut 2 adet kapya biber (ben közlenmiş kullandım)
  • 1 adet soğan ( küp doğranmış)
  • 2 diş sarımsak
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ( patates için)
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ ( tavuk için)
  • 1 çay bardağı su ( büyük çay bardağı)
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tarlı kaşığı biber salçası
  • Toz kırmızı biber
  • Köri
  • Kekik
  • Tuz
  • 1 kase bezelye
  • Kaşar rendesi

Fırında Patatesli Kaşarlı Kuşbaşı Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Patatesleri tırtıklı patates kesici ile keselim.
  2. Üzerine 1 çay kaşığı kekik, kimyon, 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber, çeyrek çay bardağı sıvı yağ ve tuz ekleyip yeterlice harmanlayalım.
  3. Harmanladığımız patatesleri fırın kabına dizelim 220°veya 240° de 25 dakika kızartalım.
  4. Uygun bir tencerede sıvı yağda soğanları kavuralım.
  5. Üzerine tavuklarımızı ekleyip kavuralım.
  6. Doğranmış kapya biberimizi ve bezelyelerimizide ekleyelim kavurma sürecine devam edelim.
  7. Sonrasında salçalarımızı ve ezilmiş sarımsağımızı da ekleyip güzelce kavuralım.
  8. İsterseniz bu esnada lezzet vermesi açısından biraz tereyağda ekleyebilirsiniz.
  9. Kırmızı toz biber, kimyon, köri,tuz ve suyumuzu ekleyip pişmeye bırakalım.
  10. Kızaran patateslerimizin üzerine pişirdiğimiz tavukları yayalım üzerine rendelenmiş kaşarımızı serpelim 220°’de kaşarlar eriyene kadar pişirelim.
Afiyet olsun!….

Fırında Patatesli Kaşarlı Kuşbaşı Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Fırında Enfes Patatesli Tavuk Tanımı İçin Malzemeler 4 adet kuşbaşı tavuk göğsü1 adet soğan3 diş sarımsak4 adet  patates5-6 adet sivri biber4 adet renkli kapya biber Sosu için gereçler: 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağı1/2 (yarım) çay bardağı su1 tatlı kaşığı dolusu domates salçası1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
87
Güveçte Kaşarlı Kuşbaşı Et Tanımı İçin Gereçler 400 gram kuşbaşı dana eti( kuzu etide olabilir)1 kuru soğan2 adet yeşil sivri biber3 adet domates4-5 adet mantar (benim yoktu kullanmadım)1 yemek kaşığı domates salçasıTuz karabiber pul biberYarım su bardağı sıcak suYarım çay bardağı sıvı yağ Üzeri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
Fırında Kaşarlı Patatesli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler 1 kilo patates1 kilo sotelik doğranmış tavuk göğsü1 paket krema1 orta boy soğan3 diş sarımsak2 çorba kaşığı domates salçası1 su bardağı suAcısız tozbiberKimyonKekikKişnişTuz1 su bardağı kaşar peyniri2 tutam maydanoz Fırında Kaşarlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Patatesli Tavuk Bostan Tanımı İçin Malzemeler 6-7 adet orta uzunluk patates ( haşlanacak )1 çay bardağı garnitür1-2 adet orta uzunluk soğan1 adet yeşil biber1 adet domates500 gram göğüs ( sotelik doğranmış )1 çay bardağı sut100 gram kaşar peyniri ( yarisi patatese yarısı üstüne )1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
61
Fırında Patatesli Tavuk Tanımı İçin Materyaller 2 kilo tavuk pirzola8 adet orta uzunluk patates6 diş sarımsak1 adet kırmızı biber1 adet domates4 adet orta uzunluk kuru soğanBaharatlar1.5 yemek kaşığı kekik1 çay kaşığı kimyon1 tatlı kaşığı karabiber1.5 yemek kaşığı biber salçası1 çay bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
858,478Konular
981,305Mesajlar
29,567Kullanıcılar
Üst Alt