Fırında Patatesli Kremalı Tavuk Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet büyük uzunluk patates
- 500 gram tavuk göğsü
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 5 -6 adet çeri domatesi
- 1 adet krema
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 4 diş sarımsak
- Kaşar peyniri
- Göz kararı tuz
- Toz biber
- Nane
- Kekik
Fırında Patatesli Kremalı Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Patatesleri küçük olmayacak biçimde küp küp doğruyoruz, tavsiyem zeytin yağında kızartmanız lakin sıvı yağda da olur patatesleri kızartıyoruz.
- Tavuk göğsünü küçük olmayacak halde küp küp doğruyoruz ( benim tavuk göğsüm donmuş olduğundan açılsın diye 10 dakika haşladım. )
- Akabinde geniş bir tavaya aktarıp kavuruyoruz.
- Kızaran patatesleri altına havlu kağıt serdiğimiz orta uzunluk bor cama alıyoruz.
- Tavuklarımızın dışı kızarmaya başlayınca içine soğanımızı ,biberimizi ,sarımsağımızı koyup soğanların rengi değişene kadar kavuruyoruz.
- Patatesler yağını havlu kağıda geçirince havlu kağıdı bor camdan çıkarıp patatesleri bor cama yayıyoruz.
- Fırınımızı 180 dereceye getirip çalıştırıyoruz ( evvelden ısıtılmış fırın koşul ! ).
- İyicene kavrulan soğanlardan sonra tavuğumuza kremamızı salçamızı ve baharatlarımızı ekliyoruz karıştırıp kapağını 5 dakika kapatıyoruz.
- İyicene özleşen tavuklarımızı patateslerimizin üzerine döküyoruz.
- Üzerine rendelediğimiz kaşar peynirlerini serpiştirip çeri domateslerini 2 ye bölüp süslüyoruz.
- Evvelce ısıtılmış fırınımıza sürüyoruz ve üstündeki domatesler pişene kadar fırında tutuyoruz ( yaklaşık 10 – 15 dakika )