Fırında Patatesli Mantar (Lezzet Şahane) Tanımı İçin Materyaller
- 400 gram mantar
- 3 patates
- 1 tane kuru soğan
- 1 tane yeşil biber
- 1 tane kapya biber
- 3 diş sarımsak
- 2 çorba kaşığı domates salçası
- 1 kaşık zeytinyağı
- Bir tutam maydanoz
Fırında Patatesli Mantar (Lezzet Şahane) Tanımı Yapılışı
- Sebzelerin hepsini çiğden doğrayıp borcamın içine alıyoruz.
- Salçayı, yağı ve tuzunu ekleyip karıştırıyoruz.
- Fırını 220 dereceye ayarlayıp ısıtıyoruz.
- Yemeğimizin üzerine yağlı kağıt serip ısınan fırına veriyoruz.
- Mantar suyunu bıraktığında yağlı kağıdı alabiliriz, biraz üzerinin kızarması için.
- Patatesler yumuşağında yemek hazırdır.
- Üzerine maydanoz doğrayıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Not:mantar yemeyenlerin bile beğendiği şahane bir lezzet.