elektronikci
FD Üye
Fırında Patatesli Tavuk But Tarifi İçin Malzemeler
- 2 paket tavuk baget
- 6 adet orta boy patates
- 4-5 adet yeşil biber
- 2 adet kapya biber
- 2 adet havuç
- 1 baş sarımsak
- 10 – 15 adet arpacık soğan
- 1 çay bardağı domates sosu
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
- 2.5 su bardağı su
Fırında Patatesli Tavuk But Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patatesleri kabuklarını soyup küp küp doğrayalım.
- Kapya biber ,yeşil biber iri iri küp,havuç küp küp doğrayalım.
- Arpacık soğan kabuklarını alalım sarımsakların kabuklarını soyalım diş diş ayıralım.
- Bagetlerin derisini alıp yıkayalım.
- Bütün hazırladığımız malzemeleri büyük bir kapta harmanlayıp karıştıralım.
- Yağlanmış tepsiye yerleştirip üzerini düzeltelim.
- Sos malzemelerini derin bir kabın içinde çırpalım.
- Tepsinin üzerinden her tarafına gelecek şekilde gezdirelim.
- Yağlı kağıdı ıslatıp üzerine yerleştirelim önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirelim.
- Arada bir kontrol edelim.
- Fırından almaya yakın yağlı kağıdı üzerinden alalım.
- Üzeri kızarsın üzeri kızarınca fırından alalım afiyet olsun.Not: eğer suyu az gelirse ekleyebilirsiniz.