Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırında Patatesli Tavuk Kanat

Fırında Patatesli Tavuk Kanat
0
56

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
firinda-patatesli-tavuk-kanat.jpg

Fırında Patatesli Tavuk Kanat Tanımı İçin Gereçler

  • 1 kilo kanat
  • 5 adet orta uzunluk patates
  • 5-6 adet köy biberi yahut çarliston biber
  • 2 adet soğan
  • 1 baş sarımsak
Tavuk sos için:
  • 1 yemek kaşığı dolusu yoğurt
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Damak tadınıza nazaran tuz
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1çay kaşığı pul biber
  • İsteğe nazaran köri ekleyebilirsiniz
Yemeğin sosu için:
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1.5 su bardağı su
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağı

Fırında Patatesli Tavuk Kanat Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci evvel kanatlarımızı temizliyoruz ve düzgünce yıkıyoruz.
  2. Bir kapta sosumuzu hazırlıyoruz. Yoğurt salça ve öteki gereçleri bir kaba alalım ve yeterlice karıştıralım
  3. Daha sonra sosumuzu kanadın içine döküp düzgünce elimizle karıştıralım.
  4. Kanatları yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim ve 200°’de evvelce ısıtılmış fırına koyup güzelce kızartalım.
  5. Patateslerin kabuklarını soyup yıkayalım ve elma dilimi halinde dilimleyelim.
  6. Patatesleri 1 tatlı kaşığı tuz ve biraz sıvı yağ ile harmanlayalım.
  7. Sonra yağlı kayıt koyulmuş tepsiye döküp onu da fırına sürüp kızartalım.
  8. Kızarmış olan tavuk kanatlarını yemeği pişireceğimiz geniş yuvarlak bir tepsiye dizelim. Onun üstüne  patatesleri, halka halka doğradığımız soğanları ve sarımsakları da koyup üzerini uzun uzun kestiğimiz yeşil biber ve yuvarlak doğradığımız domateslerle süsleyelim.
  9. Bir kaseye salçayı, sıvı yağı, tuzu, baharatları ve suyu koyup düzgünce karıştıralım.
  10. Hazırladığımız sosu tepsinin üzerine gezdirerek dökelim.
  11. Tekrar tepsiyi ısıtılmış 200° fırına koyup pişirelim. Afiyet olsun.
 

Similar threads

Barbüke Soslu Tavuk Kanat Tanımı İçin Gereçler 2 kg kanat Sosu İçin Yarım çay bardağı sütYarım çay bardağı sıvı yağ1 yemek kaşığı mayonez1 yemek kaşığı ketçap1 yemek kaşığı domates salçası (Ev salçası olacaksa yarım yemek kaşığı olacak)Tuz1 tatlı kaşığı kekik1 çay kaşığı pul biber1 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
95
Tavuk Kanat Patates Tarifi İçin Malzemeler 1 kg tavuk kanat1 yemek kaşığı salça1 yemek kaşığı yoğurtYarım çay bardağı sıvı yağ2 diş sarımsakKarabiberKekikToz acı biberKimyonTuz3 adet orta boy patates Tavuk Kanat Patates Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Kanatlarımızı yıkayıp...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
Fırında Tavuk Kanat Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tavuk kanat4 adet patates Tavuğun sosu için; 1 yemek kaşığı yoğurt1 yemek kaşığı salça1 yemek kığı sıvı yağ1 diş salçaKarabiber, pul biber, kekik, kimyon ve tuz Fırında Tavuk Kanat Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
Fırında Mangal Tadında Tavuk Kanat Tanımı İçin Materyaller 1 paket tavuk kanat3-4 yemek kaşığı sıvı yağ1 tatlı kaşığı salçaYarım tatlı kaşığı biber salçası1 tatlı kaşığı toz biber1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kekik1 çay kaşığı kimyon1 tatlı kaşığı tuz2 diş sarımsak Fırında Mangal Tadında...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
Fırında Küçük Patatesli Kanatlar Tanımı İçin Malzemeler 1 paket tavuk kanat1 yemek kaşığı dolusu yoğurt2 yemek kaşığı sıvı yağ2 diş sarımsak1 çay kaşığı silme kırmızı toz biberKarabiberPul biberKekik1 yemek kaşığı salça (ben koymadım siz koyabilirsiniz)Tuz Mini patates için: 9-10 tane küçük...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
858,480Konular
981,427Mesajlar
29,592Kullanıcılar
XansanSon üye
Üst Alt