Fırında Patatesli Tavuk Kanat Tanımı İçin Gereçler
- 1 kilo kanat
- 5 adet orta uzunluk patates
- 5-6 adet köy biberi yahut çarliston biber
- 2 adet soğan
- 1 baş sarımsak
- 1 yemek kaşığı dolusu yoğurt
- Yarım yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Damak tadınıza nazaran tuz
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1çay kaşığı pul biber
- İsteğe nazaran köri ekleyebilirsiniz
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı salça
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1.5 su bardağı su
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağı
Fırında Patatesli Tavuk Kanat Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel kanatlarımızı temizliyoruz ve düzgünce yıkıyoruz.
- Bir kapta sosumuzu hazırlıyoruz. Yoğurt salça ve öteki gereçleri bir kaba alalım ve yeterlice karıştıralım
- Daha sonra sosumuzu kanadın içine döküp düzgünce elimizle karıştıralım.
- Kanatları yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim ve 200°’de evvelce ısıtılmış fırına koyup güzelce kızartalım.
- Patateslerin kabuklarını soyup yıkayalım ve elma dilimi halinde dilimleyelim.
- Patatesleri 1 tatlı kaşığı tuz ve biraz sıvı yağ ile harmanlayalım.
- Sonra yağlı kayıt koyulmuş tepsiye döküp onu da fırına sürüp kızartalım.
- Kızarmış olan tavuk kanatlarını yemeği pişireceğimiz geniş yuvarlak bir tepsiye dizelim. Onun üstüne patatesleri, halka halka doğradığımız soğanları ve sarımsakları da koyup üzerini uzun uzun kestiğimiz yeşil biber ve yuvarlak doğradığımız domateslerle süsleyelim.
- Bir kaseye salçayı, sıvı yağı, tuzu, baharatları ve suyu koyup düzgünce karıştıralım.
- Hazırladığımız sosu tepsinin üzerine gezdirerek dökelim.
- Tekrar tepsiyi ısıtılmış 200° fırına koyup pişirelim. Afiyet olsun.