Fırında Patatesli Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket tavuk göğsü
- 2 paket tavuk kanat
- 3 patates
- Kimyon, kekik, nane, karabiber, toz kırmızı biber, tuz, pulbiber
- Sarımsak
Fırında Patatesli Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce fırında ızgara nasıl yapılır tanımımızın ana gereçleri olan tavuk göğsü ve isteğe nazaran patates ile birlikte bunları evvel güzelce kesiyoruz sonrasında kırmızı biber kekik ve tercihe nazaran sumakla harmanlayıp bir çay bardağı zeytinyağı ile harmanlıyoruz.
- Sonrasında isteye nazaran tuz ekilebilir, soğan konulabilir, pul biber ekilebilir,.
- Sarımsak kesinlikle olmazsa olmazımızdır, katiyetle kullanılması gerekmektedir ki o ekstra bir lezzet ve mistik bir tat katacaktır.
- Bunların hepsini harmanlayıp, etimizi yaklaşık 20 dakika 25 dakika dinlendirin.
- Sonra 240 derece evvelden ısıtılmış fırın içerisini ortalama 30 dakika 45 dakika ortasında kızartarak sunuma hazırlayabilirsiniz.
Fırında Patatesli Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı