Fırında Patatesli Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet orta uzunluk patates
- 4-5 adet biber
- Yarım kg kanat but karşımı
- 1 tatlı kaşığı isot
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik , nane
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Çok az salça
Fırında Patatesli Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle patateslerimizi güzelce yıkıyoruz ve soyuyoruz.
- Dilediğiniz üzere doğruyabilirsiniz ben itinasız doğradım.
- Biberlerimizi yıkıyoruz. Onları da dilediğiniz üzere doğruyabilirsiniz.
- Sonra tavuklarımı bir hoş yıkadım onları da ekledim.
- Üzerine de hazırladığımız sosu güzelce üzerine döküyoruz.
- Sonra da yoğuruyoruz düzgünce yediriyoruz tavuğa sebzelere ve hazır.
- Ben davul fırında pişirdim onun derecesi yok lakin dereceli fırında pişirirseniz 180-200 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika 30 dakika içerisinde pişiecektir. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun. ????.