Fırında Patlıcan Kebabı Tanımı İçin Gereçler
- 500 gram yağlı kıyma
- İsteğe nazaran 200 gram kuyrukyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı galeta unu
- 4-5 adet uzun patlıcan
Fırında Patlıcan Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel kıyma ile galeta unu tuz ve pul biberi karıştırıp kuyruk yağını da ve su ekleyip uygunca yoğurun bir saat dolapta dinlendirelim.
- Daha sonra patlıcanları 3 parmak kalınlığında kesip cevizden biraz büyük modüller alıp yuvarlayalım.
- Patlıcanların ortasına dizelim.
- Kıyma ve köfteler bitene dek yapalım. Bu süreci daha sonra fırça ile patlıcanların üzerine zeytinyağ sürelim.
- 200 dereceli fırında patlıcanlar uygunca yumuşayıp kızarana dek pişirelim.
- Piştikten sonrada yanında pilav ile servis edelim ???? Not(etiniz kesinlikle yağlı olmalı yoksa köftesi çok kuru oluyor).
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.