
Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet orta boy kemer patlıcan
- Yarım kilo yağlı kıyma
- 1 baş sarımsak
- Tuz, kırmızı toz biber, karabiber
- 1 tatlı kaşığı salça
Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patlıcanları güzelce yıkayıp saplarını kesiyoruz. 4′ e ayırıp tuzlu suda bekletiyoruz. O esnada kıymayı bir kaba koyup sarımsakları rendeleyerek kıymanın içine ilave ediyoruz.
- Baharatları atıp iyice yoğuruyoruz. (bu işlemi 1 saat öncesinden yapıp kıymayı dinlendirmeye alırsanız daha iyi olacaktır. )
- Sonrasında kıymadan cevizden biraz büyük bezeler alıp yuvarlıyoruz.
- Uygun bir tepsiye sıra sıra diziyoruz. Ortası boş kalırsa soğanı 2ye veya 4e bölüp koyabilirsiniz.
- Dilerseniz üzerine biber, sarımsak da ekleyebilirsiniz.
- Sonrasında 1 bardak suda 1 tatlı kaşığı salçayı açıp tepsiye döküyoruz.
- 250 derece de kontrollü bir şekilde 1 saate yakın pişiriyoruz. Afiyet olsun.